Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika
Hrvatskog liječničkog zbora
TKO SMO MI


Osnovani smo kao Klub umirovljenih liječnika 1983., a odlukom Glavnog odbora HLZ postali smo 1997. Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika HLZ, odnosno jedno od društava koje djeluju u HLZ. Sa 12.02.2015. imamo 148 članova, a Ogranak HDUL u Karlovcu ima 50 članova.

Od svojega osnutka, 1983. do 04.02.2013. HDUL imao je četiri predsjednika i to : prim.dr. Stanka Krstića, prof.dr. Franca Špicera, prof.dr. Miju Šimunića, dr. Dragutina Kremzira, od 04. 02. 2013. izabrani predsjednik je prim. mr. sc. dr. Peter Brinar, dr. med.
Povodom 20. obljetnice osnivanja pod uredništvom prof. dr. sc. Mije Šimunića, izdana je knjiga „Liječnici u trećoj dobi“, a 2008. povodom 25. obljetnice, sa istim naslovom, izdana je i druga knjiga. Urednik je bio Dragutin Kremzir, dr. med. Osnivač Ogranka HDUL u Karlovcu, bio je prim.dr. Rudolf Muhvić, dr. med., a sada je predsjednica dr. Barbara Jović, dr. med.

Dugogodišnjim radom volontera od malog broja članova u Klubu, narasli smo na respektabilni broj od 198 članova zajedno sa članovima Ogranka u Karlovcu.
Misija i vizija prvih osnivača HDUL HLZ bila je želja za okupljanjem umirovljenih kolega, druženje i razne kulturne aktivnosti i organiziranje izleta, te briga za bolesne članove u čemu se uspjelo. Nadamo se da će se povećanjem broja članova „ mladim“ umirovljenicima, sve nabrojene i druge aktivnosti poboljšati.
6. prosinca 2013. godine proslavili smo 30. godišnjicu osnivanja i rada HDUL HLZ! Tijekom proljeća 2015. marom UO i ostalih članova i povodom prošlih 30 godina osnivanja društva izdati ćemo III. knjigu „Liječnici u trećoj dobi“ kojoj je urednik prof. dr. sc. Janko Hančević, dr. med.

Vaše priloge, tekstove i fotografije, možete poslati Emailom na brancimatijevic@gmail.com

Webstranicu privremeno uređuje Branimir Matijević
Stranice su u doradi. Molimo posjetitelje za razumijevanje